NAJBOLJE ALASKE ČORBE ZA 45. ROĐENDAN „MARINE 4. JUL"

MARINA 4. JULI


NAJBOLJE ALASKE ČORBE ZA 45. ROĐENDAN „MARINE 4. JUL"

Zemunski Sportsko rekreativni klub „Marina 4. jul" obeležio je u ponedeljak, 4. jula, svoj 45 rođendan i isto toliko godina od kada je 1972. osnovan klub i izgradjen prvi splav, 300 metara uzvodno od hotela „Jugoslavija".

Kako i dolikuje udruženju zaljubljenika u Dunav i Savu - čamdžijama, sportskim ribolovcima, alasima I ljubiteljima opuštenog druženja na reci, za jubilej je organizovano tradicionalno takmičenje u kuvanju najbolje riblje čorbe i prijem za saradnike i prijatelje „Marine 4.jul". U spremanju alaskih kotlića učestvovalo je 11 ekipa, sve vrsnih poznavalaca kuvarskih tajni starih zemunskih, alasa sa Dunava. Žiri, u sastavu Joca, Dejan i Šiške, imao je težak zadatak da proglasi „najbolju od najboljih" ribljih čorbi . Ovaj put, svim svojim kuvarskim znanjem i „magijom", najukusniji kotlić ukrčkala je ekipa Kozlovački. Za osvojeno prvo mesto pripao im je zasluženi i najveći pehar.Drugoplasirana je bila ekipa Srećka Šarića, koja je za nijansu pretekla trećeplasirane Gradine kuvare. Obe ekipe su takođe, nagrađene peharima.

-Tajna je da se dobra riblja čorba kuva s ljubavlju i po receptu dunavskih alasa. Nadamo se da su i naši gostii zadovoljni - izjavili su Kozlovači, pored pobedničkog i najvećeg pehara koji je ponosno krasio njihov slavljenički sto.

U protokolarnom delu proslave predsednik kluba Predrag Mandić, sa članovima uprave, pozdravio je goste, saradnike i prijatelje „Marine 4.jul", sa kojima klub razvija dugogodišnju i uspešnu saradnju. Sa nama su bili prijatelji iz Kapetanije Beograd, gradske Uprave, javnih preduzeća Parking servis, Zelenilo Beograd I Srbija šume, beogradske Hitne pomoči, MUP-a i Rečne policije. U opuštenoj i prijatnoj atmosferi, uz pobedničke riblje čorbe, dunavsku somovinu i dobru kapljicu, ljubitelji Dunava i Save su se prisetili brojnih događaja i anegdota koje krase istorijat jedne od najboljih i najorganizovanijih marina na beogradskim rekama.

SRK Marina „4. juli” danas broji oko 320 članova, a njen počasni član je i naša zlatna, svetska prvakinja u tekvandou Milica Mandić, koja je svojim prisustvom uveličala proslavu.

Novinarska ekipa „Beogradske hronike" RTS-a je 4.jula napravila prilog o jubileju SRK„Marina 4.jul" koji možete podledati OVDE

                  
PECANJE

Kod blagajnika marine je moguće kupiti dozvolu za sportski ribolov, kao i nabaviti kalendar sa svim vrstama rečnih riba, vremenu lovostaja itd.

AKTUELNO